App de studio

Om je een berichtje terug te kunnen sturen hebben we onderstaande gegevens van je nodig.
De captcha mag niet leeg zijn.
Thanks voor je bericht!

De SLAM! Watchlist 2017

Het nieuwe jaar is begonnen en daarom kijken we bij Joost = Wakker vooruit. Op welke artiesten moeten we letten in 2017 en van wie gaan we veel horen? Je leest ’t in de SLAM! Watchlist!


Maandag 2 januari: DJ Alok

DJ Alok is het voor veel mensen nog geen hele bekende naam maar toch staat de Braziliaanse DJ al op plaats 25 in de DJ Mag Top 100. Afgelopen jaar bracht hij al een aantal tracks uit waarvan Hear Me Now de Zweedse hitlijsten wist te halen. 2017 moet het jaar worden van de definitieve doorbraak voor DJ Alok en daarom staat ‘ie op onze watchlist!

Dinsdag 3 januari: DOLF

In december nam Ruud Geurts afscheid van zijn alias FeestDJRuud, met een groot feest in de Heineken Music Hall. Aan het einde van de show verdween hij in een opblaasboot door het plafond en keerde hij terug onder zijn nieuwe naam DOLF. Direct kwam er een release: Fuck It All Up. Een track die zo lekker is dat we hem toen zelfs GRANDSLAM hebben gemaakt. Hij is getekend bij het label van Yellowclaw; Barong Family. Dus hij is in goed gezelschap!

Woensdag 4 januari: Dastic

Dastic heeft niet echt een genre. De sound van de 20-jarige DJ/producer is ontstaan toen hij ontdekte dat hij muziek niet graag definieert in genres, maar liever de mooiste geluiden van elke genre combineert. Zijn eerste officiële solo single ‘Go Home’, uitgekomen op Spinnin’ Records, behaalde meer dan 600.000 streams op Spotify, meer dan 460.000 views op YouTube en kreeg  enorme support van o.a. Tiësto, Oliver Heldens, Don Diablo, Dillon Francis en Dimitri Vegas & Like Mike. Niet de minste namen! Zijn nieuwste release is een track met daarin een sample van Mario – Let Me Love You. De clip bij deze track is opgenomen in LA. Ook deze track krijgt al veel support in de dance scene. Redenen genoeg om veel te verwachten van Dastic dit aankomende jaar!

Donderdag 5 januari: AFSHeeN

Na het vele produceren voor o.a Chris Brown, Take That, Selena Gomez en Madonna. was het in 2016 tijd voor de jonge talentvolle producer AFSHeen om tracks te gaan maken onder zijn eigen naam. Het jaar 2016 was dan ook een achtbaan voor AFSHeeN. Vanaf het uitbrengen van zijn eerste track Let Me Down Slow is het heel hard gegaan. Zo deed hij zijn eerste show in het legendarische Hollywood Bowl en is hij gaan reizen naar Korea en Japan om muziek te maken met getalenteerde mensen. Ook heeft hij net zijn nieuwste track Secrets gereleased en er gaat nog veel meer aankomen voor deze man. Zo komt er bijvoorbeeld een collab aan met Oliver Heldens en werkt hij aan een track met Armin van Buuren. Ook is hij in de studio bezig voor Galantis. Kortom, de toekomst ziet er goed uit voor AFSHeeN!

Maandag 9 januari: Mike Williams

Mike is een zeer muzikale jongen die op hele jonge leeftijd al achter de knoppen van een keyboard te vinden was. Hij leerde muziek te produceren door veel naar anderen te kijken via YouTube en deelde zijn werk hier vervolgens ook. In 2014 brak hij door met de remix van Blame. Door deze hit kreeg hij support van o.a. Oliver Heldens en Tiësto, waarna de wereld opeens aan zijn voeten lag. Hier heeft hij dankbaar gebruik van gemaakt! Vorig scoorde hij hits met Sweet & Sour, Groovy George en Take Me Down en vandaag is zijn nieuwe track Bambini uitgekomen. Gaat lekker!

Dinsdag 10 januari: Henri PFR

Henri PFR is een 20 jarige artiest en je zou ‘m kunnen kennen van zijn track Home. Deze track opende vele deuren voor hem. Zo maakte Henri PFR remixen voor verschillende artiesten en werkte hij samen met Robin Schulz. Nu begint hij als solo artiest ook enorme stappen te maken, wat hij voornamelijk te danken heeft aan de track Until The End die hij vorig jaar uitbracht. De track is inmiddels ook al meer dan 2 miljoen keer beluisterd op Spotify en wordt gedraaid door o.a. Martin Garrix en Lost Frequencies. Een artiest om in de gaten te houden het komende jaar!

Woensdag 11 januari: Martin Jensen

Martin Jensen is een 25 jarige Deen en ging door het leven als een verkoper in het bedrijf van zijn vader. In de zomer verdiende hij extra geld door plaatjes te draaien in de badplaats Sunny Beach in Bulgarije. Naast zijn dagelijkse werk en draaiklusjes was hij in zijn vrije tijd ook bezig met het produceren van muziek. In 2015 maakte hij voor de grap een remix van een speech van Cristiano Ronaldo, die wereldwijd viral ging en waardoor er miljoenen mensen op zijn soundcloud terecht kwamen. Op deze manier werd ook de rest van zijn muziek beluisterd. Jensen kon mede hierdoor ditzelfde jaar nog tekenen bij een label waar hij een aantal singles uitbracht. Deze zijn allemaal niet echt aangeslagen en een muzikale doorbraak zat er nog niet voor hem in, maar hier lijkt met de komst van Solo Dance verandering in te zijn gekomen!

Donderdag 12 januari: Anne-Marie Nicholson
De 25 jarige zangeres Anne-Marie Nicholson wordt toegevoegd aan het lijstje. Op jonge leeftijd wist ze haar plankenkoorts te overwinnen door op haar twaalfde al grote rollen te spelen in Britse musicalproducties. In 2013 maakte ze een demo op het label waar ook Elton John en Ed Sheeran muziek op uitbrengen. Vervolgens werkte ze samen met Magnetic Man, Gorgon City en ook Rudimental wilde wel met haar samenwerken toen één van hun vocalisten was vertrokken. Met Rudimental maakte ze de tracks We The Generation en Rumour Mill. Sinds vorig jaar maakt ze pas echt grote stappen en scoorde een ontzettend grote hit met Clean Bandit en Sean Paul met Rockabye. Een artiest om in de gaten te houden dus!

Maandag 16 januari: Luuk van Dijk
De 19-jarige Luuk van Dijk startte in 2011 met het maken van muziek en won twee jaar later de DJ contest bij de Kunstbende. Daarmee won hij een plek op de line-up van Mysteryland en dat was pas het begin. Luuk draaide daarna op festivals als DGTL, StrafWerk, Amsterdam Open Air en A day at the Park en host zijn eigen avond genaamd Puur in Hilversum en Utrecht. Inmiddels is de DJ druk bezig met het produceren van eigen muziek waarvan ACIDA1 zijn meest recente track is. Check ’t snel!

Benieuwd naar de SLAM! Watchlist van 2016? Check ‘m hier!

Official partner

SLAM FM!