App de studio

Om je een berichtje terug te kunnen sturen hebben we onderstaande gegevens van je nodig.
De captcha mag niet leeg zijn.
Thanks voor je bericht!

Hardwell draait voor arme Indiërs

Hardwell heeft zondag op een groot festival gedraaid in India, waar de meerderheid van het publiek gratis naar binnen mocht. Bij het wat rijkere publiek werd tijdens World’s Biggest Guestlist Festival geld opgehaald voor het goede doel, dat kinderen onder andere de mogelijkheid geeft om naar school te gaan en voor een dak boven hun hoofd zorgt.

Twee jaar geleden was de eerste editie van dit festival in India. Het idee komt geheel van Hardwell en zijn manager Anna, die de United We Are Foundation op hebben gericht, en de reden hiervoor kunnen we zeker bijzonder noemen!

Robbert en Anna zagen een aantal jaren geleden met eigen ogen de grote armoede in India. “Ik was onderweg naar een optreden dat ik in de Indiase hoofdstad New Delhi deed”, vertelt Hardwell in De Telegraaf. “We reden langs een gigantisch billboard met groot mijn gezicht erop. Onder dat billboard stonden in de regen kinderen onder een dekentje te schuilen, dicht tegen hun moeder aan. Het was duidelijk dat die kinderen op straat leefden en niets anders hadden dan dat billboard voor een beetje bescherming. Toen ik dat zag, draaide mijn maag even echt om, m’n hart brak. Waar ben ik eigenlijk mee bezig, joh?, voeg ik mezelf af. Zie mij, dacht ik: kom ik hier in India even een feestje bouwen, terwijl het lang niet voor iedereen feest kan zijn. Dit moment was voor mij echt een keerpunt in mijn carrière, in mijn leven. Ik wilde ook iets terugdoen voor dit land.”

Er zijn plannen om ook andere landen te gaan helpen met de armoede, maar daar wordt later pas de knoop over doorgehakt. Check de website hier!