App de studio

Om je een berichtje terug te kunnen sturen hebben we onderstaande gegevens van je nodig.
De captcha mag niet leeg zijn.
Thanks voor je bericht!

FAQ

Algemeen

Hieronder vind je antwoorden op de belangrijkste vragen. Mocht je vraag er niet tussen staan, mail deze dan naar info@slam-koningsdag.nl. Hier kun je ook terecht voor andere zaken.

OPENINGSTIJDEN
Deuren open: 11.30 uur
Start programma: 12.00 uur
Tot hoe laat kan je naar binnen?: 20.00 uur
Einde programma: 22.00 uur

IS ER EEN LEEFTIJDSGRENS?
De minimumleeftijd van SLAM! Koningsdag is 16 jaar. Bezoekers jonger dan 16 jaar worden niet toegelaten tot het terrein, ook niet met begeleiding. Dit is een bewuste leeftijdsgrens en wij kunnen hierin helaas geen uitzonderingen maken.

MAG JE EEN KOPIE VAN JE ID/PASPOORT MEENEMEN ALS BEWIJS OM BINNEN TE KOMEN?
Nee, dit is niet toegestaan. Als je geen geldig legitimatiebewijs hebt, mag je niet naar binnen.

IS SLAM! KONINGSDAG TOEGANKELIJK VOOR MINDER VALIDEN?
SLAM! Koningsdag is toegankelijk voor minder valide bezoekers. Er zijn echter geen aparte plaatsen voor de bezoekers bij de podia. De organisatie raadt minder valide bezoekers aan rekening te houden met het festivalterrein waar onder meer het grote aantal bezoekers en het weer invloed kunnen hebben op de conditie daarvan. Bij alle toiletblokken op het festival terrein zijn minder validen toiletten aanwezig. Er zijn geen aparte invaliden parkeer plaatsen beschikbaar.

KAN IK PINNEN OP HET TERREIN?
Bij de muntenkassa’s kan je met pin betalen. Er zijn geen pinautomaten voor cash geld. Eigen consumpties zijn niet toegestaan.

HOE BETAAL IK MIJN DRANKJES? 
Op het evenement kun je uitsluitend met munten betalen. Deze zijn te koop bij de muntenkassa’s op het terrein. Tot een kwartier na afloop van het evenement kan je niet gebruikte munten inwisselen bij de kassa’s.

ALCOHOL
Door de nieuwe regelgeving die door de regering is bepaald, schenken wij geen alcohol onder de 18 jaar. Bij binnenkomst krijg je op vertoon van je ID een polsbandje. Bezoekers onder de 18 krijgen een bandje waarmee je géén alcohol kan halen, bezoekers van 18+ krijgen een bandje waarmee dat wel kan.
Het is niet toegestaan alcohol te kopen voor medebezoekers onder de 18 jaar. Bij constatering van alcohol verstrekking aan medebezoekers onder de 18 jaar, hebben wij het recht je van het terrein te verwijderen (zie ook de huisregels).

WAPENS
Wapens zijn niet toegestaan, laten we het vooral gezellig houden. Het meenemen van glas, blik, vuurwerk en brandgevaarlijke spullen zoals spuitbussen zijn ook ten strengste verboden. We behouden ons het recht om mensen te weigeren. Ook dien je akkoord te gaan met fouillering bij de ingang. Bij ongepast/hinderlijk gedrag, geweld, discriminatie of het overtreden van de huisregels heeft de organisatie van SLAM! Koningsdag het recht om je van het evenemententerrein te verwijderen.

DRUGS
Voor SLAM! Koningsdag geldt het zero-tolerance beleid. Het bezitten, handelen of gebruiken van drugs is verboden. Mocht je in het bezit zijn van drugs, dan is onze beveiliging genoodzaakt je over te dragen aan de politie. Let op, ook lachgas is een drug en dus verboden tijdens SLAM! Koningsdag.

MAG IK MEDICIJNEN MEENEMEN?
Het meenemen van medicijnen is alleen toegestaan als je de bijbehorende doktersverklaring bij je hebt.

IS ER EEN EHBO POST?
Op het evenemententerrein is een EHBO post. Deze mensen zijn er van het begin tot het eind van het festival. Voel je je even niet zo lekker? Ga bij ze langs! Zij zijn er om ervoor te zorgen dat jij je weer goed gaat voelen. Ze dragen je niet over aan de politie.

WEERSOMSTANDIGHEDEN
Stiekem gaan we er natuurlijk vanuit dat het super mooi weer wordt, dus leg je zonnebrand en zonnebril vast klaar! Hou zeker de weersvoorspellingen goed in de gaten, zodat je je kunt aanpassen aan de weersomstandigheden. Check het weer voordat je van huis vertrekt, zodat je de zonnebrand eventueel nog kunt vervangen voor een poncho. Het wordt sowieso een feestje!

MAG IK EEN FOTOTOESTEL EN/OF CAMERA MEENEMEN?
Met uitzondering van (semi)professionele apparatuur is het toegestaan om een digitale camera mee te nemen. Neem vooral zoveel mogelijk foto’s, leuk voor later! LET OP: selfiesticks zijn niet toegestaan op het evenemententerrein.

MAG IK CLUB GERELATEERDE KLEDING AAN?
Een bezoeker met club gerelateerde kleding (waaronder voetbalshirts) wordt helaas bij de ingang geweigerd. Echter zijn Nederlands Elftalshirts wel toegestaan!

Tickets

WAT KOST EEN TICKET VOOR SLAM! KONINGSDAG?
Super Early Bird tickets kosten € 17,50,-, Early Bird tickets kosten € 18,50, reguliere tickets kosten € 22,50 en Late Bird tickets kosten € 27,50. Pas op voor valse kaarten! Schaf je tickets altijd aan via SLAM.nl, SLAMKONINGSDAG.NL of via www.tibbaa.com (Alle ticketprijzen zijn exclusief €2,50 servicekosten.)

WAAR KAN IK TICKETS KOPEN?
Kaarten voor SLAM! Koningsdag zijn alleen te koop via SLAM.nl, SLAMKONINGSDAG.NL of via www.tibbaa.com.  PAS OP: Er zijn websites en particulieren die (valse) tickets aanbieden tegen belachelijk hoge prijzen. Als organisatie hebben wij de mogelijkheid om deze tickets te blokkeren. Laat je niet oplichten!

TICKET VERLOREN OF NIET ONTVANGEN NA AANKOOP?
Met behulp van je ordernummer en e-mailadres kun je door jouw bestelde tickets eenvoudig (opnieuw) opvragen via deze link.

IK HEB EEN TICKET GEKOCHT, MAAR KAN DEZE NERGENS TERUGVINDEN, WAT NU?
Onze ticketing partner Tibbaa doet de volledige afhandeling van onze tickets. Mocht je je ticket zijn verloren, dan adviseren wij je om contact met Tibbaa op te nemen of te mailen naar SLAM@TIBBAA.NL

MIJN TICKET IS GESTOLEN, WAT NU?
De organisatie geeft geen geld terug voor gestolen tickets. Zorg daarom dat je zorgvuldig met je ticket omgaat!

HOE ONTVANG IK MIJN TICKETS?
Na aankoop ontvang je een link per e-mail waar je het ticket kunt downloaden.

KUNNEN TICKETS OOK GESCAND WORDEN VANAF EEN MOBIELE TELEFOON?
Ja, het is mogelijk om tickets te scannen vanaf een mobiele telefoon. Houd er wel rekening mee dat de internet verbinding niet altijd even stabiel is, dus wij adviseren je om je ticket van tevoren te downloaden op je telefoon.

ALS IK VRAGEN HEB OVER MIJN TICKETS, MET WIE KAN IK DAN CONTACT OPNEMEN?
Alle vragen omtrent (gekochte) tickets kunnen naar SLAM@tibbaa.com.

IK HEB TICKETS BESTELD VOOR MIJN VRIENDEN EN DE TICKETS STAAN DUS OP MIJN NAAM. IS DIT EEN PROBLEEM?
Dat is geen enkel probleem. De tickets zijn niet persoonsgebonden. Wel moeten jullie allemaal je ID-kaart meenemen, om jezelf te legitimeren en om aan te tonen dat jullie 18+ zijn, indien jullie alcohol willen drinken.

Route en vervoer

ADRES
Het SLAM! Koningsdag terrein is op de parkeerplaats (p8) van het AFAS stadion in Alkmaar:
Stadionweg 1, 1812 AZ Alkmaar.

ROUTE
Het AFAS stadion is heel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Pak de trein naar NS Station Alkmaar. Ook dit jaar zullen we op het station al je ticket en ID checken, zodat de wachtrijen minder zullen zijn en je sneller kunt genieten van alle acts. Hou dus je ticket en ID gereed zodra je de trein uitstapt. De pendelbussen rijden dit jaar van beide zijden van het station. Let op, de pendelbussen kosten dit jaar 5 euro voor een retourtje. Bestel dus direct met je ticket ook je pendelbuskaart voor SLAM! Koningsdag.

AUTO
Met de auto komen kan natuurlijk ook, maar dat raden we niet aan want iedereen wil natuurlijk wel een lekker drankje drinken op de verjaardag van de koning. Voor de BOB’s onder ons zijn er parkeerplekken rondom het stadion. Parkeerkaarten kun je vooraf ook bestellen via SLAMKONINGSDAG.nl

Kom je liever met de partybus? Lees snel verder!

KAN IK OOK MET DE BUS KOMEN?
Partybussen verzorgt het busvervoer naar SLAM! Koningsdag.  Een busreis is vaak voordeliger dan het openbaar vervoer. Je kunt kiezen uit meer dan 245 verschillende plaatsen in Nederland waar je kunt opstappen. Is er geen opstaplocatie bij jou in de buurt dan kun je deze aanvragen.
Het busvervoer wordt verzorgd met touringcars waarin iedereen een comfortabele zitplaats heeft. Om het extra gezellig te maken wordt er tijdens de reis muziek afgespeeld. Je mag zelf twee consumpties meenemen voor onderweg maar géén glaswerk.

Klik hier voor meer informatie en voor het boeken van je busreis.

FIETS
Plaats je fiets alleen in de daarvoor gemaakte stallingen bij het AFAS stadion, dit is op 500 meter loopafstand van de Entree. Vanuit veiligheidsoogpunt kan politie onjuist geplaatste fietsen verwijderen.

HALEN EN BRENGEN
Halen en brengen is gratis. Er is een snelle route en een speciale plek voor Halen en Brengen bij het AFAS stadion. Laat je daar ook weer ophalen, dan heb je een vaste ontmoetingsplek voor de gene die je komt halen.

MET DE TREIN

  • Reis naar station Alkmaar. De NS zet extra treinen in voor SLAM!
  • Er zijn dit jaar twee pendelbushaltes bij station Alkmaar, zodat je minder lang hoeft te wachten op een bus. Bij het station word je door medewerkers naar de minst drukke halte verwezen.
  • Ook dit jaar word je bij de pendelbushalte gecontroleerd op je ticket. Hou deze gereed als je naar de pendelbushalte loopt vanaf het station. Je krijgt bij de pendelbushalte al een bandje, waarmee je bij aankomst op het terrein gelijk naar binnen kan.
  • Hou er ook bij vertrek rekening mee dat het druk kan zijn bij de pendelbushalte en dat je even moet wachten voordat je de pendelbus in kan. De organisatie zal bijzonderheden aangeven op de schermen naast het podium en je adviseren op je reis. Kies bij vertrek de juiste vertrekrichting (noord of zuid), dan word je zo dicht mogelijk bij de juiste perron opgang afgezet.
  • Neem je de pendelbus, bestel dan vooraf een kaartje. Deze zijn te koop in de ticketshop van SLAM! en kosten slechts 5 euro.

Terrein

KAN IK HET TERREIN VERLATEN EN WEER NAAR BINNEN?
Nee dit kan niet. Verlaat het terrein dus niet voordat je naar huis gaat!

IS SLAM! KONINGSDAG TOEGANKELIJK VOOR ROLSTOELEN?
SLAM! Koningsdag is toegankelijk voor rolstoelen. Let op! Er is geen apart rolstoeldeck aanwezig.

ZIJN ER KLUISJES?
Er zijn kluisjes aanwezig op het evenemententerrein. LET OP: Er zijn niet genoeg kluisjes voor iedereen, dus als je er één wilt, adviseren we je om op tijd te komen en met je vrienden een kluisje te delen. Kluisjes kun je ook al vooraf reserveren (en betalen) via SLAMKONINGSDAG.nl

ZIJN ER TOILETTEN?
Op het evenemententerrein zijn voldoende toiletten aanwezig.

KAN IK OP SLAM! KONINGSDAG ETEN?
Ja, je hebt keuze uit een veelzijdig aanbod food. Eigen consumpties zijn niet toegestaan. Je kunt betalen met munten die verkrijgbaar zijn bij de muntenkassa’s.

Overig

IS PERS OOK WELKOM?
Voor accreditaties kun je contact opnemen met Julia@slam-koningsdag.nl

STAAT JE VRAAG HIER NIET BIJ?
Heb je ook de huisregels al gecheckt? Mocht je een vraag hebben die er niet tussen staat kun je een mailtje sturen naar info@slam-koningsdag.nl