App de studio

Om je een berichtje terug te kunnen sturen hebben we onderstaande gegevens van je nodig.
De captcha mag niet leeg zijn.
Thanks voor je bericht!

The Prodigy-frontman Keith Flint overleden

Verdrietig nieuws op deze maandag. The Prodigy frontman Keith Flint is overleden. De zanger werd maandag dood gevonden in zijn huis in Essex, melden Britse media. Keith is 49 jaar geworden.

Keith is één van de meest iconische figuren uit de Britse muziekscène met zijn energieke live-optredens, zijn opvallende haar en tatoeages. In de jaren negentig brak hij met The Prodigy door met hits als Out of Space, Firestarter en Breathe.

The Prodigy-frontman Keith Flint heeft zelf een einde aan zijn leven gemaakt. Dat heeft The Prodigy-dj Liam Howlett namens de band in een statement op sociale media bekendgemaakt: “Het nieuws is waar. Ik kan niet geloven dat ik dit meld, maar onze broeder Keith heeft dit weekeinde zelfmoord gepleegd”, aldus Liam, het brein achter The Prodigy. “Ik ben geschokt, ongelooflijk boos, verward en er kapot van. Rust in vrede, broeder.”

De muziekwereld heeft geschrokken gereageerd op het plotselinge overlijden van Keith. Op social media besteden verschillende DJ’s er aandacht aan. Zojuist plaatste The Prodigy zelf onderstaande post:

We besteden hier op SLAM! natuurlijk ook aandacht aan. Om 17:00 uur zullen we muziek van The Prodigy draaien, aan jou de keuze welke track dat moet zijn.


Foto: ANP