Now Live:
Bedankt!
Bekijk
Stations
SLAM! 40
SLAM! Summer
SLAM! 00's
SLAM! Hardstyle
SLAM! The Boom Room
SLAM! MixMarathon
SLAM! Non-stop
SLAM! Juize
SLAM! Housuh In De Pauzuh
Video
Dinsdag 6 Juli 2021

KIJK, DIT IS FRENCHCORE: DR.PEACOCK & SEFA IN HET AVONDCIRCUS

Maandagavond hadden wij met Dr. Peacock en Sefa een keiharde primeur in Het Avondcircus. Deze Nederlandse gasten brengen Frenchcore – tot op het bot, wereldwijd en op geheel eigen wijze. Dit is niet het genre dat je om de haverklap op de radio hoort. De kicks vlogen ons om de oren, en dat was verdomd lekker! We spraken over het unieke concert dat tijdens Defqon.1 op een zeilboot tot leven kwam, het initiatief voor Heroes 4 Life… en er werd een ouderwets potje gehakt.
Dr. Peacock ontdekte de toen 11-jarige Sefa, die bij hem in de buurt woonde. Al snel kreeg hij een mentorrol toebedeeld. Een tijdje hadden ze minder contact, maar de coronaperiode wakkerde het vuur weer aan.
 
Ze werken nu heel anders samen, als twee gelijke creatieve geesten, en dat resulteerde al in een nieuwe EP én een project dat de scene in de afgelopen week op z’n kop heeft gezet. Voor Defqon.1 creëerden Dr. Peacock en Sefa een grensverleggende show: Symphony of Freedom. Een concert, compleet met muzikanten en met het IJsselmeer als decor. De naam verwijst naar ‘De Vrijheid’, de iconische zeilboot waarop de Dr. Peacock en Sefa een stuk Frenchcore historie schreven. Ze zetten zich hiermee ook in voor het goede doel. Samen met Heroes 4 Life halen ze geld op om kinderen met een chronische ziekte een zorgeloze vakantie te geven op de zeilboot. Zo kunnen ook zij op hun manier een gevoel van vrijheid beleven.
 
Deel dit bericht:
Wat wil je kwijt aan de studio?
Asset error